ANNELIES BRUNEEL

Authentic bespoke

Atelier Annelies Bruneel ontwerpt en maakt Belgische mode met de hand.  Laat kledij maken voor de mooiste dag van je leven, of gewoon voor elke dag. Haute couture past ook in jouw kledingkast. 

DSC07540_web.jpg

Stappenplan

Annelies, de ontwerpster en maakster, voert zelf alle stappen uit. Het ontwerpproces verloopt in verschillende fasen.

1. Kennismaken

U neemt contact op met Annelies.  Ze luistert naar wat u belangrijk vindt, naar de ideeën die u zelf misschien heeft, maar ze luistert vooral naar wie u bent.

2. Afspreken

Annelies ontvangt u in haar atelier. Er wordt getekend, geschetst, gekeken welke kleuren u draagt en welke stoffen u aanspreken. Annelies bekijkt uw lichaamsbouw en welke vormen van kleding u draagt. Ze laat u stoffen zien en voelen en luistert ondertussen naar uw wensen en verlangens.

In deze eerste sessie komen ook de leveringstermijn en prijs aan bod. Op het einde van de eerste sessie neemt Annelies uw maten, wat geldt als de bevestiging van uw bestelling.

3. Ontwerpen

Na de betaling van een voorschot slaat Annelies aan het ontwerpen. Haar doel is uw verwachtingen in te lossen. Ze zoekt de vorm, de kleur en het materiaal dat de kledij maakt tot wie u bent. Patronen worden ontworpen, getekend, geknipt, en langzaamaan ontstaat een kledingstuk. 

4. Passen

Tijdens de eerste pas krijgt u de ruwbouw van uw kledingstuk te zien. Annelies kijkt na of de gekozen snit juist valt. Voor u is dit een moment om nog laatste opmerkingen of veranderingen aan te geven. Bij het ontwerp van een winterjas kan u nu bijvoorbeeld nog aangeven hoeveel zakken u wilt en waar in de jas die moeten zitten. Op dit moment is enkel de ruwbouw van het kledingstuk af, wat maakt dat er nog een zekere ruimte is voor aanpassingen.

5. Afwerken

Annelies gaat aan de slag met de informatie die de eerste pas opleverde. Ze werkt het kledingstuk af zoals u het wenst. Indien nodig volgt nog een pasbeurt. Uiteindelijk worden de details afgewerkt: de knoopsgaten, knopen, zomen en binnenafwerking. Deze details gebeuren allemaal met de hand, aangezien dit de meest verfijnde en kwalitatieve afwerking is.

6. Meenemen

U kan uw kledingstuk meenemen! U past het kledingstuk voor de laatste keer, in het bijzijn van Annelies. Zij geeft u advies over het onderhoud, mogelijke kleurencombinaties en specifieke eigenschappen van de vorm, kleur en materialen.

 

Annelies houdt uw maten en patronen bij, dit maakt een bijbestelling makkelijker.

Meer details over het proces kan u vinden op de pagina over de werkwijze.