kleding op maat

laat jezelf zijn - zien.

Atelier Annelies Bruneel ontwerpt en maakt Belgische mode met de hand.  Laat kledij maken voor de mooiste dag van je leven, of gewoon voor elke dag. Haute couture past ook in jouw kledingkast. 

Werkwijze

Annelies Bruneel maakt authentieke Belgische kledij op een heel eigen werkwijze. We lichten graag een tipje van de sluier op en tonen je hoe dit in zijn werk gaat. Beginnen doen we bij de laatste stap, en gaan steeds verder terug tot de start van een project.

IMG_3623_web.jpg

Als handtekening in de collectie gebruikt Annelies een blauw-geel satijnlint dat ze in de kleding naait. Net als de binnenafwerking van de kleding doet ze dit met de hand. Ze kiest hiervoor omdat dit de meest verfijnde en kwalitatieve afwerking is.

 

IMG_3628_web.jpg

De voorlaatste stap is het pikeren van de stof. Om de vorm van bijvoorbeeld jassen soepel en stevig te houden doet Annelies dit met natuurlijke materialen en met de hand. Dit verhoogt de draagbaarheid en beweegbaarheid van de kleding en zorgt voor een lange levensduur.

 

IMG_3675_web.jpg
IMG_3673_web.jpg

Annelies werkt enkel met volledig natuurlijke materialen. Als textielontwerpster heeft ze daarvoor een passie ontwikkeld. Vooral linnen, wol en zijde zijn stoffen die omwille van hun specifieke eigenschappen door haar verkozen worden. Enerzijds is de samenwerking tussen het menselijke lichaam en de eigenschappen van deze materialen zeer rijk. Anderzijds inspireren de natuurlijke schoonheid en beweging van deze materialen haar.

 

IMG_3666_web.jpg

Annelies koopt stoffen in beperkte meters, zodat de stukken die ze maakt echt unieke stukken zijn. Hier krijg je geen bandwerk! Haar keuze van de stof wordt bepaald door enerzijds het materiaal en anderzijds de kleur. Annelies is zeer kleurgevoelig. Met uiterste zorg en oog voor detail kiest ze haar kleuren.

 

IMG_3714_web.jpg

Doorheen de jaren heeft ze meerdere patroonsystemen uitgetest. Ze bekijkt per ontwerp wat de beste technische ondersteuning is voor het ontwerp. Zo is bijvoorbeeld de klassieke mannencoupe enerzijds een strakke vormgeving waar je alle kanten mee uit kan. Anderzijds geeft het een beweging aan de stoffen die meegaat met het lichaam. Deze vormgeving en draagbaarheid wordt bij de klanten op prijs gesteld.

 

DSC07538_web.jpg
DSC07539_web.jpg

Elke stof heeft zijn eigenheid. Deze wordt bepaald door het materiaal, de garendikte en het weefsel. Met een specifiek uitgekozen stof gaat Annelies aan de slag. Door te experimenteren op een pop leidt ze fysieke eigenheid van een stof af. Ze onderzoekt hoe die eigenschappen haar idee kunnen realiseren.

IMG_3597_web.jpg

Annelies schetst vaak alledaagse handelingen van mensen. Dit geeft haar inzicht in de draagbaarheid van kleding en stimuleert haar onderzoek in de schoonheid ervan. Annelies wil mooie, goedgemaakte en draagbare Belgische kleding aanbieden. U kan haar dus wel eens met fototoestel of schetsboek tegenkomen in de Belgische wereld.

IMG_3589_web.jpg

De inspiratie van Annelies: wolken, bomen, stoffen, ramen, schaduwen, fossielen van het dagelijkse leven van andere mensen, poëzie, lijnen en balpenblauw. Het is haar passie om via haar verbeelding en vakkennis dit om te zetten tot kleding.

In haar scriptie over textielontwerp behandelde Annelies de plaats van mode in onze maatschappij. Hiervoor nam ze zowel confectiemode, conceptuele mode en historische mode onder de loep. De thesis theaterkostuumontwerp en scenografie behandelde beelddramaturgie en beeldtaal. Annelies heeft een breed interesseveld, waar ze haar technische kennis en inspiratie uithaalt.

tailormade by hand.png