kleding op maat

laat jezelf zijn - zien.

Atelier Annelies Bruneel ontwerpt en maakt Belgische mode met de hand.  Laat kledij maken voor de mooiste dag van je leven, of gewoon voor elke dag. Haute couture past ook in jouw kledingkast. 

Collectie Eleonor.

Ooit maakte ik de afspraak met mezelf dat als ik kinderen zou krijgen en een brief te schrijven waarom ik hen gemaakt heb.

 

Op 29/4 wordt Eleonor geboren.

Ja het is een geesteskind, dus dat kan je plannen.  

 

Maar ik gaf haar wel de naam die ik voor mijn, misschien toekomstige  dochter had voorzien. Door het leven heen verzamel ik namen die me aanspreken. En dan kom je bekende inspirerende figuren met dezelfde naam tegen. Eleonor Roosevelt, Eleonor Sana.

Deze overtuigen me dan dat dat een goede naam is.

 

Terzijde, ik ben helemaal niet van plan om nu of morgen aan kinderen te beginnen. Ik zie mijn Atelier als mijn eerste. Daarvoor schreef ik ook een brief, die hield ik voor mezelf.  Eleonor is dus eigenlijk al mijn tweede kind.

Geestes kinderen geven je ook korte nachten, zorgen en het mooiste wat je in het leven kan overkomen. Het voordeel is wel dat ik geen pampers moet vervangen maar dat ik me met hun uitstraling, eigenwaarde en outfit kan bezighouden.

De naam Eleonor klopte bij het project: de garderobe collectie het welke Yana Gaevskaya en ik uit de grond aan het stampen zijn.

Jullie krijgen hierin inkijk in de brief die ik voor Eleonor schreef omdat zij voor een stuk in ieder van ons zit.

 

Liefste Eleonor,

Ga voor wat je wil, ik steun je. Doen wat binnenin goed voelt, is het goede doen. Ontwikkel de band met je gevoel en intuïtie om te weten te komen wat je nou echt wil.

Hou je ogen open, dat is wat je maakt als mens. Mijn opa zegt c’est l’oeil qu’il faut, soms wanneer hij naar mijn werk kijkt.  Ik denk dat hij dat als een compliment bedoeld. Dat ik met iets bezig ben wat waardevol is. Zo werkt het ook, ik kijk en daarmee ga ik aan de slag. Heel veel meer uitleg kan ik je daar nu nog niet over geven. Want er is geen wondermiddel of systeem. Kijk naar de wereld en die brengt jou je betekenis.

Twijfel, herkauw, herdenk, hervoel. Uitkotsen, terug inslikken en dan opnieuw uitkotsen. Zo benoem ik, in niet klanten omgeving, mijn ontwerp creatieproces. Dat vind ik het leukste wat er is. Daarom dat ik je dat wil geven. Dat is iets dat vertrekt van bij het kijken en dat je verder alleen in je geest doet.

Geniet van alleen zijn. Ik heb dit pas op mijn 29 ste herontdekt. Misschien lees je dit nu veel te vroeg. Maar toch wil ik je graag vertellen wat het me bracht. Kracht.

Door alleen te wandelen,werken, tekenen,schilderen, zingen en te dansen. Ga de band aan met jezelf, wees je eigen beste vriend. Dan heb je die overal en altijd bij je.

Neem de imaginaire helicopter.  Door even van bovenaf naar de context te kijken, zie je het grotere geheel. Dit geeft me de mogelijkheid om antwoorden of uitdagingen  ruimer te zien. Dit maakt situaties leefbaar. Je hebt maar de kracht om te veranderen wat je kan veranderen en los te laten wat je niet kan veranderen.

Praat als de kans zich voordoet. Spreek dingen uit wat je zelf niet zou durven zeggen omdat je bang bent of denkt dat het ongepast is. Uiteraard binnen de normen en waarden van een respectvolle omgang. Maar het kan soms oplossen wat je niet verwacht had. Ik had net een gesprek met mijn vader waaruit bleek dat hij zich zorgen maakt omdat ik hele dagen alleen in mijn atelier werk. Door daarover te praten kan hij me helemaal volgen en steunen.

Omring je met warme, lieve en inspirerende mensen. Iedereen heeft zijn talenten en mindere kanten, maar kies mensen met passie voor het mens zijn. Doorgroeien in waar je goed in bent en aanvaarden wat minder je ding is. Laat je niet wijsmaken dat je die werkpunten kan bewerken. Je kan maar een minimaal deel aan jezelf veranderen. Dus focus op het goede, passievolle en inspirerende.

Dank je dat jij er bent. Merci aan iedereen rondom me voor de steun en zo het mogelijk maken van jouw bestaan. Het is een hele eer om jou mee te mogen maken, creëren en ontwikkelen.

Je bent er nog niet, toch kijk ik er heel erg naar uit je te ontmoeten.

Of misschien ben je er toch al heel lang.

Je bent een gevoel.

Waarvan ik denk dat het in iedereen zit. Bij de ene bewuster dan bij de andere.

Het gevoel van eigenwaarde.

Weten wat je nodig hebt.

Weten wat essentieel is in het leven.

Weten dat je je kennen en kunnen met de wereld deelt om deze een mooiere plaats te maken.

Het pad op gaan waar er geen is.

De rust opzoeken als het daar niet het moment voor is.

Een geur kaars aansteken.

Jezelf toestaan te zijn wie je bent

Ten alle tijde in de spiegel kunnen kijken en het daarom niet doen.

 

Het maakt me hoopvol dat jij nog lang in mijn leven gaat vertoeven.

 

Je mama,

Annelies Bruneel.

Ps: lees de boeken van Brené Brown.

tailormade by hand.png