kleding op maat

laat jezelf zijn - zien.

Atelier Annelies Bruneel ontwerpt en maakt Belgische mode met de hand.  Laat kledij maken voor de mooiste dag van je leven, of gewoon voor elke dag. Haute couture past ook in jouw kledingkast. 

Atelier Annelies Bruneel is zowel ontwerper als kleermaker en voert zelf alle stappen uit.

Het ontwerpproces verloopt in verschillende fasen.

1. Kennismaken

U neemt contact met me op.  Ik luister naar wat u belangrijk vindt, naar de ideeën die u zelf misschien heeft, maar luister vooral naar wie u bent. 

Deze eerste afspraak is kosteloos. 

2. Ontwerp

U bezoekt mijn Atelier. Er wordt getekend, geschetst, gekeken welke kleuren u draagt en welke stoffen u aanspreken. We bekijken uw lichaamsbouw en welke vormen van kleding u draagt. ik laat u stoffen zien en voelen en luister ondertussen naar uw wensen en verlangens.

In deze eerste sessie komen ook de leveringstermijn en prijs aan bod. Op het einde van de eerste sessie neem ik uw maten. u betaald de eerste 40% van de totaalfactuur, wat geldt als de bevestiging van uw bestelling. 

 

3.Passen proefmodel

Tijdens de eerste pas krijgt u de ruwbouw van uw kledingstuk te zien. ik controleer of de gekozen snit juist valt. Voor u is dit een moment om nog opmerkingen of veranderingen aan te geven. Bij het ontwerp van een winterjas kan u nu bijvoorbeeld nog aangeven hoeveel zakken u wilt en waar in de jas die moeten zitten. Ik luister naar u: hoe voelt het kledingstuk, kan u er vrij in leven?

Op dit moment is het kledingstuk in proef stof af, wat maakt dat er nog een zekere ruimte is voor aanpassingen. Deze pas kan meerdere keren gebeuren, tot het proefmodel helemaal is wat we beiden willen. mijn doel is uw verwachtingen in te lossen. Ze zoekt de vorm, de kleur en het materiaal dat de kledij maakt tot wie u bent.   Wanneer het pas model al u wensen voldoet is er een tweede factuur van 30%.

5. passen Haute Couture kledingstuk

 

Nu passen we jouw kledingstuk in de echte stof. om de lengte van je jurk geheel af te stellen op je schoenen.  kleine doch essentiele details worden pas opgemeten in de definitieve stof.

Ze werkt het kledingstuk af zoals u het wenst. Uiteindelijk worden de details afgewerkt: de knoopsgaten, knopen, zomen en binnenafwerking. Deze details gebeuren allemaal met de hand, aangezien dit de meest verfijnde en kwalitatieve afwerking is. Hierna krijgt u de laatste factuur. 

6. oplevering

U kan uw kledingstuk meenemen! U past het kledingstuk voor de laatste keer, in mijn bijzijn. Zij geeft u advies over het onderhoud, mogelijke kleurencombinaties en specifieke eigenschappen van de vorm, kleur en materialen.

 

Annelies houdt uw maten en patronen bij, dit maakt een bijbestelling makkelijker.

Meer details over het proces kan u vinden op de pagina over de werkwijze.

tailormade by hand.png